Kapsreiter Landbier от Австрия

Ей, голямо чудене и умуване беше, докато разбера кое е марката всъщност и кое името на фирмата производител. В края на краищата, ето представянето на поредното австрийско пиво тук в Бирлога – “Kapsreiter” (landbier) или иначе казано – светло пиво. 🙂

Още в самото начало няма как да не се спра отново на факта, че и тази бира е бутилирана в любимите ни шишенца с капачка тип лЕмондЕ-от-онуй-време. Стъклото е тъмно, релефно – с отличителните за пивоварната знаци, с красив, приличащ на детска рисунка, етикет. До тук добре.

Производител е “Brauerei Kapsreiter GmbH” или иначе казано – едноименната пивоварна. Варенето на пенливата течност там е започнало през далечната 1590 година, като в момента фирмата разпространява още няколко марки бира, сред които “Marzen” и “Stadtbr?u”.

Вкусът на таз хубавица, която ще запомним най-вече с етикета и бутилката, не е особено приятен. С риск отново някой да се обиди – напомня на вкусовите “качества” на развалена “Загорка”.  Дали е от хмела, който използват австрийците или от нещо друго… сякаш наблюдаваме тенденция бирите от тази страна да имат маааалко по-странен и тегав вкус. Алкохолът тук е 5.3%, което ми се струва множко за светла бира, но хората произвеждат вече над 350 години… Кои сме ние, че да им се бъркаме в рецептите?!

Официален сайт “Kapsreiter” си няма, но пък може да видите как изглежда бутилчицата.

Stadtb

Ценовият клас е около и малко над 1 евро – както вече сме се разбрали, в супермаркетите във Виена. 😉kapsreiter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *