Шуменско Тъмно!

Вчера вечерта душевният ни мир и семейната идилия бяха разклатени из основи! По телевизията течеше обичайния рекламен блок, когато нещо смътно привлече вниманието ни. Заслушахме се, и в момента, в който на екраната се появиха думите – ЗАПОЗНАХМЕ СЕ НА ТЪМНО, бяхме наясно, че няма да спим спокойно, докато не се запознаем лично с “Шуменско Тъмно”! Е, днес, след доста продължително търсене успяхме.

В едно магазинче, за което знам, че винаги е добре заредно с Бири, открихме мечтаната напитка. Изненадата беше приятна, когато установихме, че два реда са заредени само с “Шуменско Тъмно”. Купихме си 4, за всеки случай. С радост в очите, и очакване, отворихме бутилките, казахме си наздраве и отпихме…

За мен, това беше любов от първа глътка. Изключително плътен вкус. Невероятно приятно усещане, както в момента на отпиване, така и при последващия го остатъчен вкус. Много пивка и без тежкия вкус, характерен за тъмнитие Бири. На цвят – малко по-тъмна от “Шуменско червено”. Има хубава, плътна пяна, която не се задържа дразнещо дълго.

Последвалото ни проучване показа, че само ден след началото на рекламната кампания на чисто новата бира, ние вече успяхме да се насладим на качествата й. Официално “Шуменско Тъмно” ще се появи в магазините и заведенията от ноември, а редица специални предложения с подаръци във вид на рекламни чаши, ще се продават малко по-късно.

От “Карлсберг” са описали вкуса на бирата като комбинация от препечен хляб и карамел, но, нека си го признаем – преувеличили са. И макар да няма подобно нещо, това “Шуменско” се очертава като едноличния ни любимец в идните зимни месеци.

Разфасовките са ясни – бутилки от половин литър и двулитрови пластмаси. 😉 Ценовият клас за 500 ml е точно 1,20 лв., според това за колко ни я продадоха днес.

В официалния сайт на “Шуменско” все още липсва подробна информация за туй чудесно тъмно пиво, което е с алкохолно съдържание от 5.5%.

Хубаво е да сме първи! Особено с такава Бира! 🙂

tymno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *