Чешка перла в София – бира Konrad!

Могат да ни прощават всички читатели, за които тази статия може да прозвучи твърде високопарна и за които “продуктовото позициониране” ще дойде малко в повече, но когато става въпрос за чешка бира, която можеш да си купиш на едно-единствено място в България, няма как да не сме крайни.

Пивото “Konrad” може да бъде намерено единствено в бистро “Family” в центъра на София и по-точно на улица “Уилям Гладстон” 55. Това е една от най-хубавите бири, които някога сме пили. Изключително приятен аромат, лека газировка, мек остатъчен вкус и усещане за наистина невероятно преживяване. От пивоварната производител са леко лаконични в обясненията си за марката, но пък са направили чудесно описание на всички етапи на развитието на бирата. Може да прочетете повече тук. Историята й датира обаче от цели 130 години!

Твърдото вещество на питието е 11 или 12, но така и не ни стана ясно какво е процентното съдържание на алкохол… Както и да е. Ако искате да пробвате, ще ви струва 2,20 лв за 330мл и 2,90 лв за 500мл. Струва си!

Официален сайт: Konrad


5 thoughts on “Чешка перла в София – бира Konrad!”

 1. Ето, че можело да се намери в Гугъл информация за това, къде е това единствено място, където продават Конрад. Всъщност местата са две, но второто – пицария ChiChis май го местят и не работи временно. Както и да е. Благодарско за статията. Това е бирата с най истинската бирена горчивина, която съм опитвал. Невероятно усещане.

  1. Привет.
   По времето, когато е писана статията мястото беше само едно 🙂
   Винаги сме доволни, когато хората се радват на нашите впечатления.
   Благодаря.

 2. Вчера останах много приятно изненадан. Тъкмо се зарадвах, че в едно магазинче близо до нас има бутилирана Естрела, когато внезапно погледът ми се спря на Конрад. Вече се продава в София и разбрах, че има официален вносител за БГ. Наздраве.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *