Каменица – никой не знае защо?!

Има български бири, за които мога да кажа “супер са”, има такива, за които съм казвала “супер са”, но има и една – “Каменица”, която никога, ама никога не ми е допадала. Причината е най-вече във вкуса, който винаги ми се е струвал прекалено тежък или прекалено “лек”. Не зная. Но днес ще разкажем малко повече за тази родна гордост, която има около 18% дял в родния пазар, тъй че наистина заслужава да бъде наричана така.

Историческата справка сочи, че началото на производството на “Каменица” е през далечната 1881 г. Тук може да прочетете интересни неща около развитието на пивоварната и периодите на растеж и усъвършенстване на технологията. Факт е, че в последните няколко години “Каменица” се развиха изключително добре. Подобриха бутилките си, вече има модерни капачки на стъклените шишета, марката е генерален спонсор на големи събития, появи се “Каменица Lev” (за която ще отделим специален постинг, защото е може би най-доброто, правено от фирмата) и т.н.

“Каменица” винаги е държала прилична цена, а и може да се каже, че нейният безалкохолен вариант е единствената българска алтернатива за любителите на такива “преживявания”. Пивоварната си има “Каменица фен купа”, хората играят, забавляват се, имат награди… Бизнесът върви. Бирата подкрепя напоследък и рок събитията, раздаде много яки подаръци на по-упоритите, появиха се специални “про-мъжки” кампании. Въобще – “Каменица” се затвърди като бирата, за която мъжете “знаят защо”. Послание, което, честно казано, никога не съм разбирала (достатъчно).

Както и да е. “Каменица” е марка, която макар и неуспяла да ни спечели за свои фенове, има стабилна позиция на родния пазар и се развива в правилната посока.

Официален сайт: Каменица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *